HR Masterclass 2018

 

 

 

We kijken terug op een succesvolle HR master class die plaatsvond op donderdag 1 november 2018. Een mooie samenwerking tussen Motivaction en Bureau Aldoende.

 

Zo rond het middag uur vingen we aan met een heerlijke kop koffie. HR medewerkers en adviseurs vanuit het hele land hadden zich aangemeld voor de  HR master class. Natuurlijk begint zo’n dag eerst met kennismaken. En waar komt iedereen eigenlijk vandaan? Door de ruimte waar we op dat moment waren te visualiseren als landkaart, waarop ieder zijn of haar plekje in nam, was heel duidelijk zichtbaar hoe de nationale verdeling op dat moment was. Tevens een goed begin, want een beetje speed daten hoort daar natuurlijk bij. En nee, niet door jezelf voor stellen maar door te interviewen en een stevige pitch over ander neer te zetten.

Dan natuurlijk even inzoomen op de essentie van de samenkomst. Wat is de verbindende factor? Ja HR natuurlijk. Maar wat is dat binnen het HR vak momenteel de bindende factor? Wat is de gezamenlijk problematiek? Waar zoeken we oplossingen voor? We bespreken een aantal actuele scenario’s en splitsen op in groepen. Iedere HR expert weet zelf het beste welke problematiek nu binnen zijn of haar bedrijf aan de orde van de dag is. Het generatieraadsel, de oneindige digitalisering, geen ruimte om een normaal gesprek te voeren door al die systemen, werkdruk ligt veel te hoog, budget gaat omlaag maar de prestatie norm stijgt, Pietje is bang zijn plek te verliezen en Jantje klaagt hij over zijn ontwikkeling en HR mag het oplossen.

Het was een enerverende en energieke middag! We hebben verschillende inzichtend gedeeld en zijn in een aantal gevallen op mooie interventies en mogelijke oplossingen uitgekomen. Dat was precies de bedoeling. Napraten doen we uiteraard onder het genot van een borrel.

Volgend jaar weer!

Wil je ook bij deze master class aanwezig zijn,  laat het ons dan weten via e.dekort@bureaualdoende.nl dan sturen we je een uitnodiging als er weer een HR Master class aankomt! Dan maken we van werken leren!

Tot dan!

Groet,

Team Bureau Aldoende

 

 
 
 

 

 

Adres en contact gegevens:

Harrelaers 37, 1852 KT, HEILOO

T. +31(0)72 2035600
E. info@bureaualdoende.nl

KvK Alkmaar: 63310015

MAATSCHAP BUREAU ALDOENDE

De professionals van Bureau Aldoende

Onze trainers hebben een opleiding in de psychologie en jarenlange ervaring in het vak van leren en ontwikkelen van professionele vaardigheden. Zij hebben affiniteit en ervaring met praktijk- en functiegericht leren.
Opdrachtgevers

Opdrachtgevers
Wij werken voor opdrachtgevers binnen de sectoren bank- en verzekeringswezen, horeca, industrie, publieke sector, zorg & welzijn en wetenschap & onderzoek
.

ALGEMEEN

Bureau Aldoende is als instelling opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

ontwikkeld door Be Ink • Masters in Print

Pin It on Pinterest

Share This