Leren in Coronatijd. Wat mag wel en wat mag niet? (update 28-5)

Update naar aanleiding van de persconferentie op 28 mei 2021 (bron: https://www.nrto.nl/corona/alles-over-het-coronavirus-en-trainen-en-opleiden).

Trainingen/opleidingen in alle ruimtes per 5 juni weer mogelijk
Alle niet overheidserkende opleidingsactiviteiten op alle locaties zijn in Stap 3 weer toegestaan zijn rekening houdend met de normen die gelden voor specifieke locaties. Per ruimte zijn maximaal 50 personen toegestaan. Een toegangstest is niet noodzakelijk. U kunt dus weer trainingen / opleidingen geven. Het soort training/opleiding dat u geeft maakt niet meer uit.

Er staat nu: “De volgende locaties gaan, onder anderen, weer open “Locaties voor overige educatieve activiteiten. Zoals fysieke opleidingen, cursussen en trainingen”  Per zaal 50 personen op 1,5 meter afstand. Voor hele grote zalen met meer dan 1000 zitplaatsen is geldt een maximum van 250 personen op 1,5 meter afstand.   Nieuw is dat trainen op horecalocaties, evenementenlocaties mogen.

Wel gelden de basisregels. 

Incompany
Cursussen en opleidingen die door het bedrijf zelf worden aangeboden voor de werknemers (incompany-trainingen) kunnen daarom doorgaan vinden waarbij men zich houdt aan de basisregels tegen corona. Vanuit de overheid zijn geen testen beschikbaar gesteld voor incompany trainingen. Wel kunt u desgewenst zelftesten kopen, maar dat is niet verplicht.

Update naar aanleiding van de persconferentie op 8 maart 2021.

Tijdens de persconferentie op 8 maart is bekend gemaakt dat er geen ruimte is voor verdere versoepelingen. Daarom zijn de maatregelen van eind februari verlengd t/m 30 maart.

Instellingen die niet-overheidserkend onderwijs aanbieden zoals trainingen en educatieve activiteiten, mogen geen fysiek onderwijs organiseren in publieke plaatsen. Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is wel toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter.

Toelichting ‘besloten plaatsen’
Met de term besloten plaatsen wordt bedoeld dat de trainingsruimte alleen toegankelijk is voor direct betrokkenen, denk aan deelnemers en trainers en niet voor algemeen publiek. Eigen opleidingslocatie is een besloten plaats. Een bedrijf is ook een besloten plaats.

Meer informatie vindt u op de website van onze branchevereniging NRTO

Deel dit artikel