Stap-budget

volg een opleiding bij bureau aldoende met €1000 subsidie.

Wat is het STap-budget?​

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing vanuit de overheid en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie.

Deze subsidie heeft al doel om jou meer kansen te geven om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Met het STAP-Budget kun je verschillende opleiding, trainingen en cursussen volgen met €1000 subsidie. Voor kortdurende opleidingen betekent dat in veel gevallen dat je deze gratis kunt volgen.

Wie kan het stap-budget gebruiken?

Hoe vraag je het stap-budget aan?

1. Kies je STAP-opleiding of training bij Bureau Aldoende en meld je aan.

In het inschrijfproces vink je STAP-budget aan.

2. Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs.

Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs, dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.

3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV

Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Zorg dat je dit op 3 juli 2023 om 10.00 uur meteen doet, er is slechts beperkt budget.

4. Bureau Aldoende verrekent het STAP-budget

Bureau Aldoende ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten.

Wacht niet te lang met aanmelden, het stap-budget is beperkt beschikbaar.

Veelgestelde vragen over het stap-budget.

Met het STAP-budget kunnen de volledige scholingskosten worden gefinancierd tot een bedrag van € 1000. Een aanvulling vanuit de werkgever of een andere partij is mogelijk, maar vooralsnog alleen voor scholing die duurder is dan € 1000. Een rekenvoorbeeld: voor een opleiding met totale kosten van € 1600 kan voor € 1000 aan STAP-budget worden aangevraagd en voor het resterende bedrag van € 600 is een werkgeversbijdrage mogelijk of anders een eigen bijdrage.

Nee, als je het STAP-budget niet toegekend hebt gekregen vervalt je inschrijving gewoon. Mede hierom moet het STAP-budget 4 weken vóór aanvang van de opleiding worden aangevraagd, zodat er nog geen kosten zijn gemaakt door de opleider.

Mocht je toch willen deelnemen aan de training dan kan dat. Neem in dat geval contact met ons op via info@bureaualdoende.nl

  • Er is iedere 2 maanden een aanvraagmoment voor de subsidie. De volgende is 3 juli 2023.
  • Het STAP-budget moet altijd minstens 4 weken voorafgaand aan de start van de scholing worden aangevraagd. Hiervoor is gekozen om alle formaliteiten van de subsidieaanvraag afgerond te kunnen hebben en alle betrokken voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op de start van de scholing. 
  • De scholing moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarbinnen het STAP-budget is aangevraagd.

Je ontvangt je aanmeldbewijs direct na dat je je bij Bureau Aldoende ingeschreven hebt voor een opleiding. Met dit aanmeldbewijs kun je op 28 februari 2023 in het STAP-portaal je budget aanvragen.

Is je aanvraag goedgekeurd door UWV? Gefeliciteerd! Zodra wij alle informatie van UWV hebben, verwerken wij je inschrijving. Wanneer deze is verwerkt, ontvang je van ons per e-mail een definitieve inschrijfbevestiging en alle informatie die je nodig hebt om op de door jouw gekozen startdatum te kunnen beginnen met jouw opleiding.