Uw medewerker op de beste plek met behulp van loopbaanadvies.

Loopbaanadvies kan uitkomst bieden wanneer uw medewerker niet (meer) goed functioneert in zijn functie, maar u deze wel voor de organisatie wenst te behouden. Of deze gunt ook eens om zich heen te kijken. Samen met de loopbaanadviseur kan uw medewerker onderzoeken welke functie en omgeving het best aansluiten bij zijn competenties, wensen en persoonlijkheid.

Niet op je plek zitten levert vaak gevoelens van onzekerheid en frustratie op. Op termijn betekent dit ook vermindering van prestaties en een grotere kans op verzuim en verloop. Eens met een onafhankelijk adviseur spreken over de toekomst helpt om weer een nieuw doel te krijgen. Betrokkenheid, zin en vertrouwen nemen weer toe, en daarmee ook de waarde van uw medewerker voor de organisatie.

De loopbaanadviseurs van Bureau Aldoende zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, de NOLOC. Door de vele jaren ervaring zijn zij in staat in korte tijd met uw medewerker tot inzichten te komen en handvatten te bieden waar uw medewerker jaren mee vooruit kan.

Wat levert loopbaanadvies op?

Voor uw organisatie:

  • Zelfs bij een ongewijzigde arbeidssituatie vergroot een loopbaantraject de betrokkenheid, de tevredenheid en de motivatie van de werknemer
  • Meer initiatief van de medewerker om eigen ontwikkeling te stimuleren
  • Een verbeterde doorstroom van uw personeel
  • Verminderd verzuim en verloop
  • Goed werkgeverschap; uw medewerkers willen zich ontwikkelen

Voor uw medewerker:

  • Meer zelfinzicht, wat helpt om keuzes te maken die goed passen
  • Inzicht in de mogelijkheden binnen en buiten de organisatie
  • Een opleidingsadvies, dit geeft inzicht in de investering
  • Een uitgebreid actieplan gericht op de volgende stap in de loopbaan
  • Een vergroot gevoel van betrokkenheid, motivatie en vertrouwen

Loopbaanadvies is OFFLINE én ONLINE uitvoerbaar.

Ervaringen van anderen

Linda

Office Manager & Chef Onboarding

Ik heb bij René een loopbaanadvies traject gevolgd. Hij heeft me geweldig geholpen.

Lees verder

Door middel van gesprekken en oefeningen heb ik een goed beeld gekregen waar mijn krachten liggen. René heeft tips en tools gegeven hoe ik kan zoeken naar functies die op mijn profiel aansluiten. Hij is doortastend en heeft me erg goed begeleid in het traject. Hij dwingt je op een prettige manier om te onderzoeken wat je wel en niet waardeert in je baan. Dankzij René heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen en ben ik enorm gemotiveerd om zijn tips te gebruiken in mijn verdere loopbaan ontwikkeling.

Carla

Bestuursondersteuner

Dankzij de oefeningen lukte het me helder te krijgen wat mijn drijfveren zijn.

Lees verder

En vooral ook waar ik nu eigenlijk steeds zo gefrustreerd door raak. Het behoeft geen onderbouwing hoe nuttig en nodig het is om dat scherp te hebben. De gesprekken daagden uit tot kritisch zelfonderzoek en tot reflectie op hoe ik denk dat ik doe en hoe dat doen me juist zo vaak in de weg zit. Het advies geeft voldoende handvatten waar ik op door kan. En dat is ten diepste waar het om gaat. Dat je zicht hebt op hoe je verder kunt. Dus ja, ik heb mijn positieve ervaring met anderen gedeeld. Wellicht dat het ook hen inspireert zich bezig te houden met de vraag hoe je verder kunt.

Anouk

Adviseur opleiding & mobiliteit

Als ik nog eens hulp nodig heb, weet ik wie ik moet vragen.

Lees verder

Ik heb mijn 45+ ontwikkeltraject bij René gedaan en ik kan alleen maar zeggen dat ik daar totaal geen spijt van heb. Mijn doel had ik duidelijk voor ogen maar hoe daar te komen, kon ik niet overzien. In de 4 coachgesprekken heeft René mij door praktische insteek geholpen bij het opstellen van mijn ontwikkelplan. Hoofdzaken werden gescheiden van de bijzaken en korte termijn acties werden zichtbaar. Ineens komt mijn doel heel dichtbij en durf ik nu stappen te nemen om mijn droombaan te gaan realiseren. Echt een te gekke ervaring!

Maak een afspraak

Zou loopbaanadvies uw medewerker (s) helpen om weer prettig te functioneren? We denken graag met u mee in de oplossingen voor uw uitdagingen. Laat een bericht achter en wij nemen contact met u op.

9 + 5 =

Adres en contact gegevens:

Luttik Oudorp 81a, 1811 MV, ALKMAAR

T. +31(0)72 2035600
E. info@bureaualdoende.nl

KvK Alkmaar: 63310015

MAATSCHAP BUREAU ALDOENDE

De professionals van Bureau Aldoende

Onze professionals hebben een opleiding in de psychologie of bedrijfskunde. Zij hebben jarenlange ervaring met leren en ontwikkelen van professionele vaardigheden en met het implementeren van verandering in organisaties.

Opdrachtgevers
Wij werken voor opdrachtgevers bij banken en verzekeraars, in de horeca, industrie, ziekenhuizen en zorginstellingen en in de publieke sector.

ALGEMEEN

Bureau Aldoende is als instelling opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Pin It on Pinterest