Outplacement begeleidt uw medewerker van werk naar werk.

Outplacement is een begeleidende dienst om ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan of bijvoorbeeld bij het opstarten van een activiteit als zelfstandige. Als werkgever biedt u een outplacement traject vaak aan in de volgende omstandigheden;

 • Er is geen passend loopbaanperspectief meer
 • Er is sprake van een organisatieverandering als een fusie of reorganisatie
 • Er speelt een onoplosbaar conflict
 • De uit te voeren functie past niet meer bij de persoon

De loopbaanadviseurs van Bureau Aldoende zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, de NOLOC. Door de vele jaren ervaring zijn zij in staat in korte tijd met uw medewerker tot inzichten te komen en handvatten te bieden waar uw medewerker jaren mee vooruit kan.

Wat levert outplacement op?

Voor uw organisatie:

 • loonkostenbesparing; de kans op het snel vinden van ander werk wordt met 70% vergroot
 • een positieve indruk bij het blijvende personeel; er wordt goed voor ons gezorgd
 • een netjes vertrekkende werknemer kan een ambassadeur voor uw organisatie zijn
 • Goed werkgeverschap; samen uit, samen thuis

Voor uw medewerker:

 • het zien van nieuwe mogelijkheden, vertrouwen voor de toekomst
 • hulp bij het verwerken van het verlies van de baan
 • sneller weer met plezier aan het werk, het is belangrijk om niet te lang vast te zitten
 • een prettiger afscheid, proberen er een moment van nieuwe kansen van te maken

Outplacement is OFFLINE én ONLINE uitvoerbaar.

Ervaringen van anderen

Michiel

Ondernemer & Hoofdconducteur Nederlandse Spoorwegen

Het magische moment van de doorbraak voor de gekozen richting deed me veel.

Lees verder

Ik kan iedereen aanraden om bij René aan te kloppen voor loopbaanadvies. Hij heeft een groot talent voor het stellen van precies de goede vragen en is creatief in het uitstippelen van het traject met de opdrachten die bij jou passen. En het viel me op hoeveel het René deed waaruit zijn passie voor coaching en zijn betrokkenheid blijkt. De puzzel viel in elkaar en daar heb ik lang naar uitgekeken. Ik heb een doel, een bevestiging dat het bij mij past, en het vertrouwen dat het me gaat lukken. En dat alles voor de prijs van een ticket naar Bangkok, ongelooflijk, het is zo veel meer waard.

Christian

Eigenaar bij Eric de Bruijn Pensioenconsultancy 

Dit heeft ertoe geleid dat ik inmiddels al 7 jaar lang helemaal op mijn plek zit.

Lees verder

2 keer heb ik René ingeschakeld voor loopbaanadvies. De eerste keer was voor mijzelf om te kijken wat mijn competenties en interesses waren. Dit heeft ertoe geleid dat ik inmiddels al 7 jaar lang helemaal op mijn plek zit. Daarnaast hebben we een kandidaat werknemer door René laten begeleiden om te kijken of ons werk wat voor hem was. Door wederom goede begeleiding hebben wij deze werknemer per oktober 2017 aangenomen. Het is voornamelijk de zeer persoonlijke aanpak van René die ervoor zorgt dat je op je gemak bent. Daardoor sta je veel meer open voor het traject. Ik kan iedereen René van harte aanbevelen.

Maike

Procesbegeleiding | Coaching | Projectmanagement | Organisatieadvies

René is voor mij een inspiratiebron en motivator.

Lees verder

Voorafgaand aan het loopbaantraject hebben we uitgebreid gesproken over mijn wensen en behoeften én wat Rene hierin zou kunnen betekenen. Door de rust en openheid tijdens onze gesprekken kon ik mijn gedachten ordenen en belemmerende overtuigingen inzien en uiteindelijk ombuigen. De wilskracht om je (loopbaan) situatie te veranderen moet vanuit jezelf komen, René komt met praktische oefeningen en tips om uiteindelijke je gekozen pad te kunnen bewandelen. Nu ik dit loopbaantraject zelf heb doorlopen zou ik een ieder die rondloopt met de loopbaanvragen direct naar René verwijzen.
 

Maak een afspraak

Overweegt u outplacement in te zetten voor uw medewerker (s)? We denken graag met u mee in de oplossingen voor uw uitdagingen.  Laat een bericht achter en wij nemen contact met u op.

7 + 15 =

Adres en contact gegevens:

Luttik Oudorp 81a, 1811 MV, ALKMAAR

T. +31(0)72 2035600
E. info@bureaualdoende.nl

KvK Alkmaar: 63310015

MAATSCHAP BUREAU ALDOENDE

De professionals van Bureau Aldoende

Onze professionals hebben een opleiding in de psychologie of bedrijfskunde. Zij hebben jarenlange ervaring met leren en ontwikkelen van professionele vaardigheden en met het implementeren van verandering in organisaties.

Opdrachtgevers
Wij werken voor opdrachtgevers bij banken en verzekeraars, in de horeca, industrie, ziekenhuizen en zorginstellingen en in de publieke sector.

ALGEMEEN

Bureau Aldoende is als instelling opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Pin It on Pinterest