Teamontwikkeling

Ons aanbod

Training Effectief samenwerken – 1 dag

In de regel is werken in teamverband een heel effectieve manier van werken. Samenwerken zorgt ervoor dat mensen met verschillende (vak)kennis elkaar aanvullen, de taken goed en gelijkwaardig verdelen en relevante zaken met elkaar afstemmen en besluiten nemen. Teams werken soepel samen wanneer zij een zekere taakvolwassenheid bereiken, en dat kost tijd. In de training leer je zelf collegiaal en samenwerkingsgericht te handelen en ook de samenwerkingsgerichtheid van je collega te versterken. Dan wordt samenwerken leuk en komen de beoogde resultaten beter en sneller tot stand. 

Training Leidinggeven aan een team – 1 dag

Om succesvol samen te werken hebben teams en zekere mate van sturing of coördinatie nodig (*). Als je een team hebt en jij bent daarvan de teamleider leer je de doelen van het team om te zetten in heldere taken, die te verdelen en toe te wijzen en daarbij goed af te stemmen en besluiten te nemen die gedragen worden. 

Teams ontwikkelen zich niet vanzelf tot een soepele eenheid, want er ontstaan onderweg spanningen en problemen. Teamgenoten kunnen van mening verschillen over aanpak, taaklast, planning, inzet etc. Als leidinggevende leer je de spanningen tijdig te herkennen en op te lossen op weg naar een taakvolwassen team. Daarin is het prettig en soepel werken en kun je als leidinggevende met een gerust hart erop vertrouwen dat het werk wordt gedaan 

(*) Bij zelforganiserende teams is dat anders en zorgen de teamleden zelf daarvoor en is er geen aangewezen teamleider. De ervaring daarmee leert dat het belangrijk is om van meet af aan als zelfsturend team te gaan werken.

Deze training aanvragen

Zou loopbaanadvies uw medewerker (s) helpen om weer prettig te functioneren? We denken graag met u mee in de oplossingen voor uw uitdagingen. Vraag de training aan en wij nemen contact met u op.
Naam*
E-mailadres*
Organisatie*
Telefoonnummer*

Meer trainingen

Werven en selecteren

Persoonlijk Leiderschap

Loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid

Omgaan met agressie op de werkplek

Communicatie

Teamontwikkeling

Leidinggeven