Werven en selecteren

Ons aanbod

Workshop Effectieve selectiegesprekken

In de eendaagse Workshop Sollicitatiegesprekken leer je op Aldoende wijze het selectiegesprek met nieuw te werven medewerkers zo te voeren dat je de juiste informatie krijgt over de competenties van de sollicitant. Daarmee kun je vervolgens de goede beslissing nemen bij de keuze van de kandidaat.

In deze tijd hebben organisaties te maken met een grote behoefte aan mensen, terwijl er maar een gering aanbod is. Vaak komt een geïnteresseerde op voorspraak (via via) met een team in contact. Het team spreekt graag met mensen die interesse hebben en kan dan al snel iemand aannemen die geschikt lijkt. De beslissing wordt min of meer intuïtief genomen op basis van de eerste indruk en iemands beschikbaarheid voor het werk. Zo neemt echter ook het risico toe op een keuze die achteraf verkeerd blijkt. Dat kost dan tijd en geld en een hoop vervelend gedoe voor alle betrokkenen. In de workshop leer je de sollicitatiegesprekken zo te voeren dat je de juiste keuzes maakt. Het risico op een verkeerde keuze neemt aanzienlijk af. Je leert om ervaringsgericht de gevraagde competenties bij de sollicitant te onderzoeken. En je leert om je eerste indruk wel te gebruiken, maar die te testen met behulp van doorvragen. Een speels en leerzaam onderdeel is de Wie van de Drie quiz waarmee je je vraagtechniek leert aanscherpen. Bij voorkeur organiseren we de workshop zo dat hij direct voorafgaat aan te voeren sollicitatiegesprekken.

Deze training aanvragen

Zou loopbaanadvies uw medewerker (s) helpen om weer prettig te functioneren? We denken graag met u mee in de oplossingen voor uw uitdagingen. Vraag de training aan en wij nemen contact met u op.
Naam*
E-mailadres*
Organisatie*
Telefoonnummer*

Meer trainingen

Werven en selecteren

Persoonlijk Leiderschap

Loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid

Omgaan met agressie op de werkplek

Communicatie

Teamontwikkeling

Leidinggeven